У місті запровадять єдиний електронний квиток.

У Тернополі планують запровадити єдиний безконтактний електронний квиток – «карту тернополянина», що гарантуватиме безпеку і доступність транспорту для найменш захищених категорій, розповів міський голова Сергій Надал, йдеться на сайті Тернопіль.

 

Кожен мешканець, зареєстрований у Тернополі, зможе користуватися транспортом за ціною 1,5-2 грн. Пільговики, як і раніше зможуть їздити безкоштовно, проте місто отримає повний перелік людей, які користуються пільгою, що дасть змогу побачити реальні витрати на пільговиків і оптимізувати пов’язані з цим транспорті витрати.

 

Студенти ж, які вчаться у тернопільських навчальних закладах, зможуть отримати знижку від базової ціни до 30-50 %. Натомість гості міста платитимуть більше.

 

«Запровадженням «карти тернополянина» вдасться зберегти доступність транспорту для містян і найменш захищених категорій. При цьому гарантувати їм належну якість транспортних послуг. Подібна система діє не лише у Європі, але і, наприклад у Києві, де пільговий проїзд вже кілька місяців відбувається виключно за наявності «картки киянина». Знижений тариф на метро отримує той, хто частіше їздить і купує квитки заздалегідь. У подальшому «картка тернополянина» дасть доступ до більш ширшого спектру якісних послуг зі сторони міських служб», – розповів міський голова Сергій Надал.

 

У Львові також є подібна карта, проте на вартість проїзду для мешканців міста вона не впливає через відсутність у транспорті необхідного обладнання. Наразі завдяки їй пільги та доступ до деяких послуг міськради можуть отримувати тільки учасники АТО.

18.12.2015