Міський голова Тернополя Сергій Надал після візиту в місто військового аташе Посольства Королівства Бельгія Діра Декостера заговорив про розвиток військового туризму, пише Доба.

 

Дір Декостер та Сергій Надал говорили про відновлення захоронення на Микулинецькому кладовищі бельгійських вояків, які загинули та були поховані на цьому цвинтарі у часи Першої світової війни.

 

Наступного року відбудеться вшанування 100-річчя цієї дати, тому сторони обговорили візит гостей з Бельгії до Тернополя.

 

«В Тернополі є поховання бельгійських вояків, які воювали тут під час Першої світової. Посольство Бельгії зараз активно піклується про такі військові могили по всьому світу. Також набуває популярності так званий військовий туризм, коли люди їдуть місцями колишніх військових дій. Оскільки таке поховання є і в Тернополі, то це може стати ще одним цікавим для туристів місцем. Є певне побажання від бельгійських колег, як облагородити могили їхніх бійців на Микулинецькому кладовищі і йшла мова про те, що вони готові приїхати в Тернопіль для вшанування полеглих у війні бельгійців» - зазначив Сергій Надал.

 

Військовий туризм  — різновид туризму, метою якого є відвідання місцевості, пов’язаної з військовими та воєнними діями. Ідея військового туризму полягає в тому, щоб зібрати максимум інформації про різні періоди історії. В Україні до військового туризму належать замки і пов'язані з ними військові дії, а також Фортифікаційні споруди, місця відомих битв, ДЗОТи, ДОТи, окопи, залишки техніки, бункери, великі оборонні лінії часів І та ІІ світових воєн, музеї зброї, танки та військова техніка, місця поховання загиблих воїнів.

17.12.2015