Люди стверджують, що гіпсова статуя Діви Марії – мироточить.

Косівська родина заявила, що гіпсова статуя Діви Марії, що побувала на Майдані, протягом останніх десяти днів мироточить. Про це написав у спільноті Місто Косів журналіст Тарас Пасимок, який відвідав помешкання косівчан.

 

Тарас Пасимок розповів, що статуя потрапила до родини близько року тому, зробив її майстер зі Старих Кут, який, за його словами, возив статую на Майдан.

 

Місцевого священика УГКЦ, пише Курс, вже повідомили про мироточення і він запропонував принести статую в храм, проте родина наразі не дала згоди.

 

В Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ та в Коломийсько-Чернівецькій єпархії, до якої належить місто Косів, порадили не поспішати з твердженнями про диво.

 

Отець Василь, прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії зазначив, що офіційного повідомлення про факт мироточення статуї Богоматері від Косівського священика не надходило.

 

Водночас деякі користувачі оцмереж скептично ставляться до мироточення і вважають, що на статуї просто збирається конденсат від надмірної вологості в помешканні.

16.12.2015