Україна та сусіди домовились про посилення співпраці в оборонній сфері.

Учора, 15 грудня, міністри оборони України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії відвідали навчання на Яворівському полігоні, де виступили зі заявою про посилення співпраці, підписаною напередодні в Києві, передає Радіо Свобода.

 

Військові продемонстрували гостям вишкіл зі стрільби, навички очищення території від ворога, розповіли про те, як вчаться користуватись рухомими радіолокаційними станціями контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36, що в листопаді доставлені зі США до Львова. Користуватись станціями українців вчать 75 американських інструкторів.

 

«Українській армії потрібна сучасна зброя і військова техніка, але дуже важливо, щоб бійці вміли нею користуватись», – наголосив міністр оборони УкраїниСтепан Полторак

 

«Ми продовжуватимемо надавати допомогу Україні в її євроінтеграційних прагненнях, щодо реформування ЗСУ. Надаючи підтримку Україні ми підтримуємо і безпеку в Європі. Це новий період співпраці, який сприятиме гарантуванню безпеки в Європі в майбутньому», – переконаний Міністр оборони Естонії Ханес Хансо.

.

 

Нагадаємо, улітку Україна, Польща і Литва підписали технічну угоду про створення українсько-польсько-литовської бригади, яка дислокуватиметься у польському місті Любліні. На сьогодні 18 українських офіцерів увійшли до керівництва бригади, вони служитимуть у Польщі. Спершу міністри оборони обіцяли, що перше навчання бригади розпочнеться у грудні цього року, тепер мова йде про наступний рік. Головна мета створення спільного військового підрозділу – це поліпшення безпеки в регіоні розташування трьох країн, обмін досвідом, підготовка солдатів.

16.12.2015