Мільйони гривень від Різдвяного ярмарку йдуть повз міський бюджет.

Організатор Різдвяного ярмарку у Львові ТзОВ «Львівські ярмарки» щороку заробляє на цій атракції мільйони гривень, але при цьому сплачує до міського бюджету символічну суму, меншу, аніж вартість оренди ятки для підприємця, пише ЗіК.

 

У міській раді переконують, що ціна для підприємства виставлена невелика (20 тис. грн) через те, що крім цієї фірми не було більше охочих організовувати таке дійство.

 

«ТзОВ «Львівські ярмарки», згідно із чинним законодавством, сплачує необхідні кошти відповідно до плати, яка встановлена нормативно-правовими актами. Так, за тисячу метрів квадратних, які вони орендують, підприємство сплачує близько 20 тисяч гривень», – пояснює директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

 

Водночас заробляє підприємство у рази більше. Олег Кравченко на святковому ринку працював 6 років, але цьогоріч від торгівлі відмовся. Чоловік орендував у ТзОВ «Львівські ярмарки» один із дерев’яних будиночків, за що офіційно платив понад 25 тисяч гривень.

 

«Відповідно до прописаних в договорі умов, ще до початку ярмарку потрібно заплатити за участь у ньому. У попередні роки орендна плата була меншою, проте вже 2014 року сума зросла до 23 тисяч гривень», – розповів приватний підприємець Олег Кравченко.

 

Якщо помножити цю цифру на кількість задекларованих торгових точок на ярмарку, а це 220 місць, то прибуток підприємства «Львівські ярмарки» становить близько 5,5 млн грн.

 

Директор підприємства запевняє, що товариство працює чесно та сплачує все справно.

 

«Бюджету завжди потрібно більше коштів. Зі своєї сторони, ми не проти платити більше коштів. Ми живемо у правовому полі України і працюємо згідно із законодавством країни», – зазначив співзасновник і директор ТзОВ «Львівські ярмарки» Ігор Фіняк.

15.12.2015