Саакашвілі та Аваков почубилися на засіданні "Нацради реформ".

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков посварилися на засіданні "Національної ради реформ".

 

Інформацію про цю перепалку підтвердив сам Саакашвілі на прес-конференції.

 

"Спочатку він [Аваков] почав говорити, що я незвично дипломатичний, що по телевізору зазвичай більш різко виступаю, – хоча це не так, я виступав так, як і завжди, – і потім він перейшов на образи. Він почав мене звинувачувати – у відповідь на ті факти, які я виклав, звинуватив мене в корупції, зловживанні службовим становищем, почав говорити про мої якісь мільярди, які я нібито вкрав. Це улюблені тези російської пропаганди", – оповів Саакашвілі, за повідомленням телеканалу "112-Україна".

 

За словами голови ОДА, Арсен Аваков у запалі закликав Саакашвілі "забиратися з України". Екс-президент Грузії обурився цими заявами прем'єрської команди. "Що я хочу відповісти прем'єр-міністру Яценюку, який називає мене гастролером, його підручним, які разом із ним пропонують мені забратися з країни: я з гордістю ношу цей паспорт. Цей паспорт не просто формальний документ – цей паспорт є моїм зобов'язанням перед українським народом", – заявив Саакашвілі.

 

Арсен Аваков має інакшу версію подій. Міністр написав на своїй сторінці у Facebook, що конфлікт розпочався після того, як зайшла мова про Одеський припортовий завод. "У відповідь на моє питання до нього – чому він по ОПЗ спілкувався з російським олігархом із "Уралхіму" і як це пов'язане з процесом приватизації ОПЗ? – утратив над собою панування. Одеський губернатор зірвався в істерику й почав кричати на мене: "Ніхто не має права так розмовляти із Міхеїлом Саакашвілі. Ти корумпований міністр, а я чесна людина" – перейшов до прямих образ. Я стримався від того, аби його вдарити – хлюпнув в обличчя водою", – прокоментував Аваков.

 

Міністр додав, що не терпітиме "хамства" від "войовничого мерзотника", котрий "обманює мою країну красивою позою – всі гімнюки, а я в білому".

 

Саме ж засідання "Національної ради реформ" стосувалося приватизації державних підприємств. Президент закрив його достроково, за даними народного депутата Сергія Лещенка.

 

Як написав Лещенко, Аваков справді закликав Саакашвілі "забратися з моєї країни", а Яценюк обізвав того "гастролером"; при цім Аваков під час перепалки жбурнув у Міхеїла шклянкою з водою.

 

15.12.2015