Повідомлення про замінування надходять з Москви, – СБУ.

Повідомлення про загрозу вибухів у двох поліклініках, Ратуші та на вокзалі надійшли на електронні скриньки обласних органів СБУ, Національної поліції та прокуратури з Москви, розповіла прес-секретар УСБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, передає Репортер.

 

«Як і 7 грудня, ІР-адреси, з яких надсилали повідомлення, є на території міста Москва Російської Федерації. Писали із кількох ІР-адрес, вони реєструють скриньки і надсилають повідомлення з різних», – сказала Марія Римар.

 

За її словами, повідомлення спрямовані на дестабілізацію життєдіяльності міста, відволікання сил та засобів правоохоронних органів, завдання фінансової шкоди організаціям, установам і підприємствам.

 

«Але, згідно зі законом, правоохоронці зобов’язані перевірити кожне таке повідомлення. Тим більше, що тероризм через дії РФ перетворився для України із загрози на реальність», – додали в СБУ.

 

Неправдиве повідомлення про замінування – злочин, передбачений частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України, карається позбавленням волі на строк до 6 років, нагадали у відомстві.

 

Як повідомляв Z, сьогодні зловмисники повідомили про замінування одразу 6 споруд у місті. Такі ж повідомлення про замінування правоохоронні органи отримували у понеділок, 7 грудня.

 

 

11.12.2015