Тепла погода затримує старт гірськолижного сезону.

Гірськолижні курорти українських Карпат чекають на морози та снігопад, аби запрацювати на повну потужність. Наразі відкривають траси частково, пише Ужгород.net.

 

Сьогодні, 11 грудня, офіційно відкривається сезон на найвідомішому курорті Івано-Франківщини – Буковелі. Проте тут наразі працює лише одна траса середньої складності, а запуску інших заважає погода. Снігові гармати в Буковелі також не можуть використовувати, тому що це потребує мінусової температури.

 

«Чекаємо якщо не снігу, то хоча б морозів. На трасі 17А, де лижники катаються з минулої неділі, справжнього снігу на половину менше за норму. Снігові гармати працювали і на інших трасах, але з такою погодою запустити всі траси з їх допомогою не вдасться», – кажуть в адміністрації Буковелю.

 

Ідеальна температура для запуску трас - це -12. За прогнозами синоптиків, до 13 грудня суттєво похолодає - очікується до 9 градусів морозу. Після цього ще п'ять днів триватиме підготовка трас.

 

На Львівщині, у Славському, недавно випав сніг, але поки лижники збирались, він розтанув. Оскільки тут не використовують снігові гармати, то не можуть назвати дату старту сезону – сподіваються, що зможуть почати на Миколая.

 

«Принаймні з 15 грудня синоптики обіцяють снігопади, значить, ближче до кінця місяця зможемо відкритися. Торік стартували приблизно в ті ж дні. Для катання нам не так багато треба - сантиметрів 30 снігу. Гори вже вкриті 20-сантиметровим шаром, але він недовго протримався за плюсової температури. Зазвичай справжня зима в Карпатах у Львівській області настає в лютому-березні, а ось початок сезону похвалитись туристами і снігом не може», – зазначили в адміністраії курорту.

11.12.2015