LEONI хоче побудувати завод на 5 тис. робочих місць.

Компанія LEONI розглядає можливість будівництва на території Івано-Франківської області нового заводу на 5 тис. робочих місць. Вже відбулись зустрічі керівництва області та українського керівництва компанії та понад 20 нарад органів місцевого самоврядування. Остаточне рішення керівництво компанії в Німеччині ухвалить до кінця року, повідомив на свої сторінці в мережі Facebook директор Департаменту євроінтеграції та розвитку туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Дмитро Романюк.

 

«Відбулись чотири зустрічі на найвищому рівні керівництва області та дирекції компанії в Україні, проведено більше 20 робочих нарад в ОДА із органами місцевого самоврядування, «земельниками», «енергетиками», «газовиками» тощо. Нашими пропозиціями та проведеною роботою ми змогли переконати інвестора (український менеджмент) у тому, що Івано-Франківська область є значно привабливішою для будівництва на її території заводу, ніж сусідні області», – написав Дмитро Романюк.

 

Він додав, що представники компанії вже виїжджали на земельну ділянку та проговорюють конкретні робочі питання щодо підведення комунікацій та логістики розміщення заводу.

 

«Єдине, чого ми очікуємо - це рішення керівництва компанії (правління компанії, яке є в Німеччині) щодо вибору регіону, що має бути до кінця року. Тому тримаємо кулаки», – зазначив чиновник.

 

Зазначимо, що німецька компанія LEONI також розглядає можливість будівництва свого заводу на Львівщині, про що велись переговори з головою ЛОДА Олегом Синюткою.

 

Головні напрями холдингу «Leoni AG» - виробництво дроту і кабелю для різних сфер індустрії, виробництво джгутів, дротів та інших комплектуючих для автомобільної промисловості. Ключові клієнти холдингу: General Motors, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Cummins, Caterpillar, DAF.

10.12.2015