Сакварелідзе розповів британським журналістам про причетність Яценюка до оборудок на ОПЗ.

Генпрокуратура підозрює прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у причетності до розкрадання прибутку Одеського припортового заводу за корупційною схемою – на $90 млн. щорічно.

 

Про це повідомляє The Times з посиланням на заяву заступника генпрокурора і прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе.

 

За словами Сакварелідзе, докази причетності Яценюка до цієї схеми були виявлені під час рейду на завод. "Ми провели обшук на минулих вихідних, і перші зв'язки, які ми знайшли, ведуть до кабінету прем'єр-міністра і уряду. Це дуже гучна справа, буде дуже цікаво. Мова йде про мільйони доларів, які були вкрадені в уряду", – заявив прокурор у коментарі The Times.

 

У Яценюка заперечили звинувачення, заявивши, що ці заяви не мають нічого спільного з реальністю. The Times зазначає, що ці заяви були зроблені на тлі протистояння між Міхеїлом Саакашвілі, який користується прихильністю президента, та самим Яценюком, рейтинг якого впав до 2%. Видання підкреслює, що Сакварелідзе є членом команди Саакашвілі.

 

Пізніше Давид Сакварелідзе написав у Facebook, що не висловлював прямих закидів на адресу Яценюка. "Я справді мав розмову з журналістом The Times і сказав йому, що внаслідок обшуку вилучили документи, котрі пов'зані з конкретними рішеннями Кабміну щодо ОПЗ. А також додав, що без участі вищих ешелонів влади у підприємствах такого рівня кадрові питання зазвичай не ухвалюються, як і рішення про укладення вагомих контрактів. Ми обговорювали імена, котрі потенційно можуть мати стосунок до ОПЗ, та конкретні звинувачення оголосять лише по завершенні слідства", – уточнив він.


 

08.12.2015