У БПП «Солідарність» вже заговорили про голову облради.

Депутати Івано-Франківської обласної ради від БПП «Солідарність» Назар Іванів, Дмитро Дзвінчук та Анатолій Матвієнко заявили, що будь-які посади не є пріоритетними для фракції, повідомляє Галка.

 

«Фракція Блоку Петра Порошенка є найчисельнішою в обласній раді і нараховує 23 депутати. За європейською демократичною практикою саме фракція БПП «Солідарність» мала б претендувати на формування більшості та обрання свого представника на посаду голови обласної ради.

 

Однак, заради єдності депутатського корпусу, ми заявляємо, що для нас будь-які посади не є пріоритетними», – йдеться в заяві, що її оприлюднили депутати.

 

Вони закликали колег по раді об’єднатись замість бігати за посадами, адже в облраді немає представників антиукраїнських сил.

 

За словами представників БПП, був би хороший варіант для обрання голови облради, якби кожна фракція висунула свого кандидата, а вибір був би зроблений на основі відкритого обговорення та голосування.

 

Також у БПП розповіли, що сьогодні відбулося засідання обласної фракції БПП щодо майбутньої роботи в облраді. Головою фракції обрали Остапа Дзесу, передає Фіртка.

 

Як повідомляв Z, перше засідання сесії Івано-Франківської обласної ради, на якому оберуть голову ради, відбудеться у понеділок, сьомого грудня.

04.12.2015