«Самопоміч» та УКРОП об’єднаються проти очільника ради в суді.

УКРОП та «Самопоміч» в Івано-Франківській міській раді заявили про наміри подати позов до суду проти міського голови Руслана Марцінківа за порушення ним законодавства під час першого засідання сесії, повідомляє Стик.

 

Як писав Z, раніше про підготовку позову проти Руслана Марцінківа заявив громадський рух «Чесно». Політики вважають, що можуть надалі приєднатись до нього.

 

«УКРОП однозначно подаватиме позов до суду, бо на сесії було порушено практично все. Був порушений закон про місцеве самоврядування, закон про доступ до публічної інформації, закон про запобігання та протидію корупції. Загальну концепцію позову вже розроблено. Але, скоріш за все, ми будемо йти з різними позовами і згодом об'єднаємо їх», - розповів нотаруіс Ігор Фріс, який представився модератором правової позиції УКРОПу.

 

Тарас Виноградник, керівник осередку ГО «Самопоміч» в Івано-Франківській області заявив, що вони також виступають проти наведених порушень.

 

Водночас представник БПП «Солідарність» Петро Шкутяк заявив, що лише суд може встановлювати, хто порушив закон, а хто - ні. За його словами, міському голові потрібно дати працювати, а депутати мали змогу ознайомитися з необхідними документами у ніч перед голосуванням.

04.12.2015