Папа: «Фундаменталізм – хвороба всіх релігій»

 

На прес-конференції в понеділок, Папа Франціск назвав фундаменталізм

«хворобою, яка існує в усіх релігіях. В Католицькій Церкві ми маємо деяких — і їх багато, — що вважають, що володіють абсолютною правдою, і кидаються плюгавити інших наклепами та дифамацією, і це неправильно. Я кажу це, бо це — моя Церква. Релігійний фундаменталізм мусить бути поборений. Точніше, не релігійний, тут Бога нема, а ідолопоклонницький»,

цитує Religion News Service частину відповіді Папи Римського на питання: «Релігійний фундаменталізм загрожує цілій планеті, як  нам це показали теракти в Парижі. Чи не думаєте Ви, що перед лицем цієї небезпеки релігійні лідери мали б активніше втручатися в сферу політики?».

 

У Vatican Insider:

 

«Якщо втручатися в сферу політики означає робити політику, тоді ні. Вони мають бути священиками, пасторами, імамами, рабинами. Їх політичне втручання непряме, вони проповідують цінності, справжні цінності, і одна з найбільших цінностей для всіх — братерство між нами. Ми всі — діти Бога, ми всі маємо єдиного Отця. Мені не подобається слово толеранція, ми потребуємо жити мирно поряд з один одним, кріпити дружбу».

 

Папа Римський також говорив про зміну клімату, СНІД, бідність та інші теми.

 


The Pope: Fundamentalism is a disease in all religions
Episcopal Café, 2.12.2015
Переклад О.Д.


 

03.12.2015