У Карпатах посилюється небезпека сходження снігових лавин.

На Івано-Франківщині оголошено штормове попередження через сходження лавин у високогір’ї Карпат – рятувальники застерігають любителів зимового відпочинку і просять утриматися від туристичних походів у гори, передає Стик.

 

За інформацією Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології, 3-4 грудня у високогір'ї Івано-Франківської області очікується сніголавинна небезпека І ступеня, а 5 грудня очікується сніголавинна небезпека ІІ ступеня.

 

Лавинна небезпека, зазначають фахівці, виникає в горах під час снігопадів чи через один-два дні після них, а снігові лавини активізуються насамперед на крутих пригребеневих схилах і ще крутіших схилах льодовикового походження.

 

На Львівщині ж водіїв попереджають про особливу обережність через туман. Так, за повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології, завтра, 4 грудня, на території області очікується хмарна погода з проясненнями. Вночі та в першій половині дня туман, на окремих ділянках доріг ожеледиця

 

Температура повітря вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 3-8° тепла.

 

Як повідомляв Z, 30 листопада від буревію, що пронісся Галичиною, на Львіщині постраждали троє людей, а в Івано-Франківські області через падіння дерев травмувались четверо людей.

03.12.2015