Садовий відмовився від миру зі забудовником, що подав проти нього позов.

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію щодо будівництва на вул Варшавській-Сосновій, зазначивши, що захищатиме мешканців від недобросовісних забудовників, які мають дозвіл на будівництво лише трьох поверхів, а квартири продають вже у 10-поверховому будинку, передає ТРК-Львів.

 

«По вулиці Варшавській-Сосновій ухвала ветувалась, бо там нема погодження від школи. Але вето депутати подолали. Ми звернулись до суду. Звичайно, що управління архітектури було зобов’язане дати дозвіл на три поверхи, а вони сьогодні продають там 10-поверховий будинок, не маючи на це підстав. Думаю, суд поставить крапку, бо це є афера з їхнього боку. Я розумію, що мої дії багато кому не подобаються, але я буду стояти на захисті львів’ян, щоб вони не ставали жертвами маніпуляцій. Коли їм пропонують платити гроші завчасно за квартиру в будинку, який не має жодних юридичних підстав, щоб бути збудованим у такій поверховості, це обман львів’ян. Я буду львів’ян захищати», – сказав Андрій Садовий.

 

Минулого тижня Андрій Садовий звернувся в СБУ та в прокуратуру щодо будівництва на вул. Варшавській-Сосновій.

 

Окрім того, як інформувала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, міська рада звернулася до ГУ НП у Львівській області з проханням перевірити зазначене будівництво, а також у ДП «Укрдержбудекспертиза» – щоб там надали інформацію про проведення експертизи проекту будівництва та про його відповідність погодженому проекту.

 

Як повідомляв Z, учора юрист фірми «Львівагропромбуд», що зводить зазначений будинок, заявив про позов проти Андрія Садового, який, на думку фірми, псує її репутацію звинуваченнями в афері та завдав збитків на приблизно мільйон гривень. Проте забудовник був готовий на мирову угоду, якщо міський голова забере свої слова назад.

03.12.2015