Програма візиту Блаженнішого Святослава.

Очільник Української греко-католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) під час візиту до Тернополя виголосить слово до школярів та взьме участь у хресній ході, повідомляють організатори, передає видання 20 хвилин.

 

«Спершу отець і глава УГКЦ відслужить молебень за мир і Боже благословення для українського народу. Потім відбудеться урочиста хресна хода від Архикатедри до Української гімназії на вул. Коперніка, де Блаженніший патріарх освятить пам'ятну дошку митрополиту Андрею. Потім буде слово патріарха до гімназисті», – сказав митрополит Василь Семенюк.

 

Зустріч відбудеться саме в Українській гімназії, оскільки митрополит Андрей Шептицький бував у цій будівлі, коли в ній ще діяла реальна школа. Саме тому на фасаді закладу і встановили меморіальну дошку авторства Олеся Маляра, який уже створив для тернополян пам'ятник Івану Горбачевському, меморіальні дошки Діонізію Шолдрі, В’ячеславу Чорноволу.

 

Молебень за мир розпочнеться в Архикатедрі о 16 год., тоді ж стартує і хресна дорога, що пройде вулицями Сагайдачного, Театральним майданом, бульваром Чорновола та вулицею Коперника. Освячення меморіальної дошки митрополитові Андрею Шептицькому заплановане на 17.15. Тоді ж відбудеться зустріч з молоддю.

 

Як повідомляв Z, Патріарх УГКЦ відвідає Тернопіль 10 грудня, аби завершити відзначення року митрополита Андрея Шептицького в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії.

 

 

03.12.2015