Автобусні перевізники погрожують перекрити трасу Київ-Чоп.

Сьогодні, третього грудня, водії міжміських та приміських маршрутів Львівщини зібрались на мітинг перед будівлею Львівською обласної державної адміністрації. Вони обурені планами ЛОДА перенести кінцеву зупинку більшості маршрутів з Приміського вокзалу на Стрийський автовокзал. Наразі в мітингу беруть участь близько 200 людей – і перевізники, і мешканці області, які користуються їх послугами, пише Вголос.

 

«Нас відправляють на Стрийський автовокзал, утім це незручно перш за все для людей, яким буде необхідно сплачувати зайві гроші й витрачати час, щоб добратися до кінцевої зупинки», – пояснюють мітингувальники.

 

Рішення про перенесення кінцевої зупинки водії пов’язують з тим, що голова ЛОДА Олег Синютка та міський голова Львова Андрій Садовий розчищають це місце під «свої» маршрути.

 

«Пан Садовий, пан Синютка… це вони роблять під свої маршрути і не думають про нас, тих, хто постраждає. Бо нова влада робить усе для своїх людей, а не для народу», – скаржаться перевізники.

 

Вони зазначили, що постраждають маршрутки з Нового Роздоду, Стрия, Сколе, Іршави, проте влада пообіцяла не чіпати автобуси до Трускавця і Моршина, тому що ними їздить багато туристів.

 

«Виходить так, що відпочивальники – це білі люди, а всі інші – чорні? Не буде цього! Ми боротимемося. Ми готові до радикальних дій. Ми не здамося. Ціпки, коли й вила теж підготували. Перекриватимемо міжнародну трасу Київ-Чоп», – погрожують водії.

 

Водночас у прес-службі ЛОДА повідомили, що сьогодні відбувається зустріч Олега Синютки з представниками автотранспортних підприємств, що здійснюють приміські та міжміські пасажирські перевезення. До участі запрошено і представників Львівської міської ради. Проблему кінцевих зупинок на Приміському вокзалі сторони також мають обговорити.

03.12.2015