Будівельники знову візьмуться за площу святого Юра.

3-го грудня у Львові планують відновити роботи на площі Святого Юра. Тут закінчать облаштовувати дорогу та зріжуть ще кілька дерев, повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, передає ЗіК.

 

Юліан Чаплінський наголосив, що на сайті міської ради відтепер будуть опубліковані всі документи щодо робіт на площі, остаточний проект, кошторисна документація, висновки експертів щодо дороги.

 

«По дорозі курсуватиме лише громадський транспорт (тролейбуси). Буде також відкоригована дорожня мережа на вул. Бандери і Устияновича. Також залишилося зрізати шість-сім дерев. Близько десяти дерев були пересаджені. Тому, думаю, завтра роботи відновлять», – сказав Юліан Чаплінський.

 

Офіційно відкриття пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому на площі святого Юра відбулось ще влітку. Попри конфлікт, пам’ятник таки встановили поруч зі собором, а на місці, де раніше була дорога, облаштували площу. Однак реконструкція площі ще не закінчена.

 

У міській раді запевняли, що у сквері зрізують лише аварійні дерева, які можуть впасти. Активісти ініціативи «Врятуй сквер святого Юра» та міська рада уклали навіть мирову угоду. Проте нещодавно активісти заявили, що про жодне зрізування дерев, що проводять комунальники, не йшлося, сторони погодили тільки пересадку.

02.12.2015