У справі реконструкції площі св.Юра укладуть мирову угоду.

Ініціатива «Врятуй сквер святого Юра» і міська рада Львова укладуть «мирову угоду». Про це домовилися головний архітектор міста Юліан Чаплінський, юрист мерії Гелена Пайонкевич та директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза в ході зустрічі з представниками Ініціативи.

 

«Мирова угода» буде укладена лише щодо одного із трьох судових позовів, які були подані щодо реконструкції площі Юра. Домовленості передувала розмова представників мерії із мешканцями прилеглих до площі вулиць та активістами.

 

Ініціатива «Врятуй сквер» на своїй сторінці у Facebook повідомила:

«Погоджено наступне:

- щоби юридично закріпити домовленості сторони укладають "мирову угоду" по одному із позовів. У цій угоді вказуються всі зобов'язання сторін. Після постанови суду ця угода буде обов'язковою до втілення - таким чином громадськість матиме документ, до якого можна буде апелювати в ході процесу реалізації проекту;

- після узгодження тексту "мирової угоди" представники міськради та активісти організовують прес-конференцію, на якій спільно оприлюднюють зміст "мирової угоди" та подальші кроки по проекту;

- зараз ініціатива працює над текстом угоди, сподіваємося до кінця тижня вийти на кінцевий документ…»

 

Нагадаємо, що влада Львова прийняла рішення не поновлювати повноцінний рух транспорту через площу св.Юра. Дорогою, яку все ж планують збудувати, курсуватиме лише громадський транспорт і насамперед тролейбуси.

 

26.11.2015