Міськрада хоче мати власний військовий корабель.

На сесії Тернопільської міськради депутати попросли військове керівництво України присвоїти одному з кораблів назву «Тернопіль 1540» (рік заснуваня міста) та пообіцяли взяти над ним та командою шефство, передає Вечірній Тернопіль.

 

«Керуючись Указом Президента України «Про організацію шефства над кораблями Військово-Морських Сил України», просимо Вас розглянути питання щодо присвоєння одному з кораблів, що поступили на озброєння Військово-Морських Збройних сил України (проект 58155, проектний шифр – «Гюрза-М») назви: «Тернопіль 1540». Тернопільська міська рада гарантує необхідне шефство та допомогу команді корабля», - йдеться в офіційному зверненні.

 

Як пише одеське видання Думская.нет, український флот поповнився двома новими бронекатерами. Один з них, швидше за все, назвуть на честь Білгород-Дністровського на Одещині – «Тіра» або «Аккерман».

 

У складі ВМСУ вже є бойова одиниця з назвою «Тернопіль» - це корвет, що у березні минулого року був захоплений російськими окупантами в Криму та досі утримується ними в Севастополі.

30.11.2015