Одіозний заступник міністра внутрішніх справ подав до демісії.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняв рапорт про звільнення заступника голови Національної поліції Василя Паскала.

 

Про це Аваков повідомив на своїй блоговій сторінці на "Українській правді".

 

"Він людина честі – й не хоче бути перешкодою або мішенню, не хоче перешкоджати реформі... переймається, що підставляє мене з Хатією [Деканоїдзе]. Переймається за хлопців із розшуку... Словом, так вирішили", – прокоментував міністр.

 

Сам Паскал у заяві, поширеній прес-службою Нацполіції, стверджує, що звинувачення, висловлені на його адресу – зокрема, щодо переслідування майданівців – є несправедливими.

 

"Моє подальше перебування на посаді першого заступника голови Національної поліції України може негативно позначитися на роботі всієї нашої великої команди. Моя особиста думка – це ненормальна ситуація, несправедливі звинувачення. Попри це, я поважаю думку суспільства, врешті-решт, все, чого ми добиваємося зараз – це підтримки людей. І не може особа одного члена команди заважати всій справі", – прокоментував Паскал.

 

Екс-заступник Авакова підтвердив, що в часи Майдану займався карним розшуком, однак запевнив: "Навіть у ті трагічні для країни дні кримінальний розшук залишався осторонь від політики, продовжував займатися розкриттям злочинів, і я особисто доклав чимало зусиль, щоб він не був використаний як інструмент репресій". 

 

30.11.2015