Спрощення процедури отримання віз у Генеральному консульстві РП у Львові не буде.

Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Мазур заявив, що українцям тепер видаватимуть більшу кількість віз, однак спрощення процедури можемо не чекати, - повідомляє ZiK.

 

"До жовтня консульство у Львові видало понад 340 тисяч віз, а до нового року планує видати ще 50 тисяч. Такої кількості віз не було у жодному консульстві. Та наше завдання – це видавати довготермінові візи і ми над цим працюємо», – розповів Вєслав Мазур.

 

Генеральний консул також сказав, що усе більшу кількість відвідувачів польської дипломатичної установи скеровуватимуть у візовий центр, хоч і розуміють, що це українцям не дуже подобається, оскільки його послуги платні.

 

«Завдяки роботі візового центру ми можемо збільшувати кількість виданих віз. В інший спосіб це було б просто неможливо і це єдина можливість пришвидшити та полегшити роботу консульства», – пояснив Вєслав Мазур.

 

Щодо спрощеної процедури отримання віз, яку запровадили в Одесі, то пан Мазур не радить на таке сподіватися у Львові: "Ситуація у Львові дещо інша ніж в Одесі. Вона складніша. Однак можу сказати, що вже на законодавчому рівні було зменшено кількість формальностей, які потрібно виконати, щоб отримати візу".

 

25.11.2015