Французький авіаносець Charles de Gaulle розпочав виконання бойових завдань в Сирії.

Він завдав перші удари по позиціях ІДІЛ у цій країні – повідомило видання Liberation.

 

 

Операція французьких збройних сил у Сирії триватиме щонайменше чотири місяці. У понеділок, 23 листопада, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що метою операції є заподіяння  максимальної  шкоди   угрупованню. «Ми щоразу посилюватимемо наші удари, вибираючи при цьому цілі, які завдаватимуть максимально можливого збитку армії терористів», - заявив Олланд після зустрічі з прем'єром Великої Британії Девідом Кемероном в Парижі.

 

За словами Кемерона, під час здійсненя повітряних ударів по позиціях ІДІЛ в Сирії французькі ВПС можуть скористатися британською військовою базою на Кіпрі і сприянням британських ВПС для заправки в повітрі французьких винищувачів.

 

Атомний авіаносець Charles de Gaulle – це найбільше бойове судно в Європі, його водотоннажність становить понад 40 тис тонн. Корабель здатний нести до 40 літальних апаратів, обладнаний сучасною електронікою керування боєм і озброєний зенітними ракетами «Астер» і «Містраль». Має дві парові катапульти, здатні відправляти у повітря літаки вагою до 20 т.

23.11.2015