Франція почала масовані бомбардування позицій терористів ІДІЛ в Сирії.

ЯК повідомляє агентство Reuters, літаки військово-повітряних сил Франції атакували позиції терористичної організації «Ісламська держава» поблизу сирійського міста Ракка, яке бойовики-ісламісти називають своєю столицею.

 

 

Міністерство оборони Франції заявило, що під час атаки 10 винищувачів завдали ударів по командному центру терористів, центру вербування бойовиків, складу з озброєнням і тренувальному табору. Зазначається, що літаки ВПС Франції узгоджували свої дії з США.

 

Тим часом міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен заявив про те, що літаки військово-повітряних сил королівства повинні брати участь у авіаударах по позиціях терористів «Ісламської держави» в Сирії.

 

Про це міністр сказав у неділю, 15 листопада, в інтерв'ю газеті Berlingske. За його словами, відповідний мандат необхідно розширити таким чином, щоб данські пілоти змогли взяти участь в операціях коаліції не тільки в Іраку, але і в Сирії. Це рішення має підтримати парламент країни.

 

Данія представлена ​​в коаліції, що воює проти бойовиків ІДІЛ в Іраку, маючи там на озброєнні сім бойових винищувачів. Зараз вони проходять профілактичне обслуговування, але вже в середині січня 2016 зможуть знову взяти участь в операціях.

16.11.2015