Проголосували 39,18% виборців.

Явка у другому турі виборів міського голови Львова становила 39,18%, розповів голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький, передає Галінфо.

 

За повідомленням прес-служби Львівської міської ради, станом на 20.00 год. у Личаківському районі проголосували 37,3% виборців, у Шевченківському – 38,58%, у Залізничному – 40,38%, у Сихівському – 41,17%, у Галицькому – 37,55%, у Франківському – 39,22% виборців.

 

Загалом у Львові є 305 виборчих дільниць та приблизно 595 тис. виборців.

 

У Львівській організації Комітету виборців України заявили, що день голосування минув під гаслами та спробами мобілізувати виборців прийти та проголосувати.

 

«Мобілізаційну» кампанію використовували обидва кандидати. Крім того, спостерігачами Львівського КВУ зафіксовані випадки прихованої агітації у день виборів. Наприклад, агітки негативного характеру проти кандидата Андрія Садового були помічені поблизу дільниці 462016 (Сихівський район), заклики прийти проголосувати від Легіону Свободи (поблизу дільниці 461883 (Залізничний район), Студентського Братства та мобілізаційна агітація відомих людей у соціальних мережах.

 

Під час голосування були й провокативні дії виборців, а зокрема, на одній з дільниць Сихівського району львів’яни отримали бюлетені та порвали їх.

 

В активістів виникали запитання щодо відеокамер, які використовували на дільницях представники «Самопомочі».

 

Загалом, за даними спостереження Львівського Комітету виборців України, день голосування минув без системних порушень виборчого законодавства. Спостерігачі КВУ перебувають у ТВК та спостерігають за підрахунком голосів.

16.11.2015