Пенсіонер створив автомобіль-човен для прогулянок по воді.

Автомобіль, що їздить дорогами та плаває як човен, створив 73-річний мешканець міста Жидачів Йосип Гринишин. Чоловік працював над своєю диво-машиною чотири роки, пише Zaxid.net.

 

За основу винахідник взяв Фольксваген Пасат і доукомплектував його різними деталями. Деякі навіть придумав сам: усе життя пропрацював водієм, тож добре розуміється на автомобілях.

 

«Це все різні деталі: мотор з 21-ї «Волги». Радіатор цей з УАЗа взятий, одним словом самодіяльність», – розповів винахідник.

 

«Це коробка перемінних передач, це ручне гальмо. Це на воді управляти кермом, робити повороти. Це роздатка – понижена і нейтральна. Ця передача включає роздатку другу на воді», – пояснив Йосип Гринишин.

 

Щоб машина плавала по воді, Йосип Гринишин сконструював спеціальний гвинт та важелі до нього.

 

Подивитись на тест-драйв на воді прийшло пів-Жидачева, машина його пройшла успішно.

 

«Я займався електрообладнанням, трохи були проблеми. Мотор від однієї машини, датчики, панель приборів з ЛАЗа, зовсім інша. Кузов теж інший зовсім, вимикачі з іномарок», – додав друг винахідника Ярослав Макарик.

 

Автомобіль-човен розвиває швидкість до ста двадцяти кілометрів на годину, на воді – до двадцяти кілометрів. Винахідник на цьому не збирається зупинятись, наступний етап вдосконалення – зменшити витрати пального і встановити газове обладнання.

 

Як повідомляв Z, в Івано-Франківську студент сконструював розумну подушку, що поїде на виставку в Німеччину, після якої може надійти в серійне виробництво.

13.11.2015