Головою Житомирської обласної ради обрали Анжеліку Лабунську.

Головою Житомирської обласної ради обрали депутата від «Батьківщини» Анжеліку Лабунську.

 

Лабунська здобула підтримку мінімальної більшості, заручившись 33 голосами за загальної чисельності депутатського корпусу 64, інформує Житомир.info.

 

Лічильна комісія повідомила, що загалом для голосування надрукували 64 бюлетені, а видали 38; при тім 5 депутатів проголосували проти кандидатури пані Анжеліки, яка очолювала фракцію «Батьківщини». Голосування було таємним. Альтернативним кандидатом виступив Володимир Ширма від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». 

 

Очільниця фракції «Батьківщина» (яка має загалом 13 мандатів) у своєму виступі перед голосуванням заявила, що головою облради мусить стати особа з іншої політичної сили, аніж голова ОДА. «Мені здається, що коли обласну адміністрацію очолює одна політична сила, це Блок Петра Порошенка, то саме для балансу влади потрібно головою обласної ради обрати представника іншої політичної сили, тоді я впевнена в тому, що кожного з нас тоді будуть чути. Якщо депутати оберуть головою обласної ради депутата однієї політичної сили — то, знаєте, узурпація влади ще ні одну країну ні до чого гарного не приводила», — заявила вона.

 

Кандидатуру Лабунської підтримала, зокрема, «Свобода» (5 мандатів).

 

Натомість кандидатуру Володимира Ширми з «Солідарності» (яка має 17 депутатів) підтримала фракція «Самопомочі» (6 осіб).

 

Депутати БПП після голосування заявили, що на підтримку Лабунської висловилися депутати «Опозиційного блоку» (7 мандатів), інакше вона не дістала б достатньої кількості голосів. «Сьогодні відбулася дуже жахлива подія в стінах обласної ради. Я привітав Анжеліку Лабунську з обранням головою облради, а також привітав створення широкої політичної коаліції між "Батьківщиною" і Партією реґіонів ("Опозиційним блоком"). Така коаліція вже створювалася в 2009 році і в народі мала назву «ширка», але, на жаль, у наших людей коротка пам'ять», — заявив депутат Борислав Розенблат. 

 

12.11.2015