Росія готує провокацію з «геноцидом російськомовного населення».

Російська сторона готує псевдоматеріали про нібито геноцид Україною російськомовного населення Донбасу, зокрема про нібито знищення українськими військовиками близько 500 мешканців села Сокільники Луганській області, з тим, щоб звернутися з позовом проти України до Гаазького суду.

 

Про це повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, інформує аґенція «Інтерфакс-Україна».

 

«Для відволікання уваги від трагічних подій у Сирії, де вже фіксуються випадки загибелі цивільного населення від дій армії Росії, керівництво РФ готує провокацію міжнародного масштабу проти України. Мета її — дискредитація українського керівництва, одержання приводу для звернення до Міжнародного кримінального суду Гааґи з позовом проти України, а також створення підстав для виходу Росії з мінського процесу», — розповів Лисенко на брифінґу.

 

Спікер АП наголосив, що російська сторона фабрикує дані про нібито геноцид Україною російськомовного населення Донбасу. «Готуються документальні матеріали про нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків і 500 осіб, зокрема жінок, дітей і літніх людей села Сокільники Луганської області, яке зараз є тимчасово окупованою територією неподалік від лінії розмежування», — зазначив речник.

 

З його слів, до роботи залучені ФСБ, ГРУ ГШ ЗС РФ, Слідчий комітет Росії та представники так званих силових структур «ЛНР». «Пропаґандисти використовують реальні факти руйнувань с. Сокільники і загибелі його мешканців, які постраждали від рук бойовиків і російських військ під час бойових дій наприкінці 2014 — початку 2015 рр. На основі цих фактів, які будуть презентовані як нібито розслідування "ЛНР", готують інформаційно-пропаґандистські матеріали для ЗМІ і судові позови», — поінформував спікер АП. 

 

12.11.2015