У міськраді створили більшість та обрали секретаря.

Сьогодні, 11 листопада, відбулося перше засідання сесії новообраної міської ради Тернополя. Депутати обрали секретаря, створили більшість та оголосили про фракції. Також вони ще мають розподілити між собою депутатські комісії, пише видання Погляд.

 

Секретарем міськради у таємному голосуванні обрано члена БПП «Солідарність» Віктора Шумаду, за якого проголосували 27 депутатів, проти були 13 обранців, ще троє — утримались.

 

Шумада Віктор Володимирович — заступник голови Тернопільської ОДА, керівник апарату облдержадміністрації. 14 березня 2015 року Віктор Шумада став представником України в Палаті місцевих влад Конґресу.

 

Як пише видання «За Збручем», в опозиції до міського голови, члена ВО «Свобода» Сергія Надала, та до більшості, до якої увійдуть депутати від «Солідарності», будуть обранці «Самопомочі» та «Громадянської позиції».

 

Окрім того, на першому засіданні депутати мали затвердити склад виконавчого комітету міськради, пише видання Доба. Тож запропоновано вісім кандидатур: Віктор Шумада, Леонід Бицюра, Володимир Дідич, Вікторія Остапчук, Владислав Стемковський, Іван Хімейчук та Петро Якимчук.

 

Найпевніше, усі запропоновані члени виконкому стануть заступниками міського голови, окрім податківця Петра Якимчука.

 

Сьогодні депутати також мають вирішити, у яких комісіях працюватимуть.

11.11.2015