Проросійські сили пішли прямим наступом на позиції українських сил біля Майорського у Донецькій області.

 

Про це повідомив на брифінґу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, інформує «Українська правда».

 

Під Майорським один солдат дістав поранення. «Важко сказати, з чим пов'язана активізація бойовиків, але ми готові до будь-якого розвитку подій, в тому числі й до наступу ворога. Вчорашня доба це показала: перша ж атака захлинулася, ворог був змушений відступити, з їхнього боку є вбиті й поранені», — прокоментував Лисенко.

 

Прес-центр АТО повідомив, що в нападі під Майорським брали участь 20 бойовиків. Українські сили спершу намагалися не піддаватися на атаку, вважаючи її провокацією. «Коли загарбники наблизилися на 150–100 метрів, не припиняючи вогонь у бік наших військових, було прийнято рішення про відкриття вогню на ураження з стрілецької зброї», — зазначили у штабі напередодні.

 

Коли почався наступ, інша група бойовиків почала обстріли іншої позиції українських військовиків. Кілька разів атаки повторювалися. «О 15:50 терористи відкрили вогонь з мінометів і під прикриттям цього вогню, забравши вбитих та поранених, відійшли. Навіть в такій ситуації, продовжуючи неухильно дотримуватись мінських домовленостей, наші військові вели вогонь лише з стрілецької зброї», — зазначили у прес-центрі АТО.

 

09.11.2015