Патрульні поліціянти вийдуть на вулиці щойно навесні.

Закінчився прийом заяв для участі у конкурсному відборі для служби в Новій патрульній поліції Тернополя. З 9 листопада для кандидатів стартують випробування, потому, у січні, почнеться двомісячне навчання, тож патрульні вийдуть на вулиці у квітні–травні, розповів заступник начальника Тернопільського обласного управління МВС Олег Ляхович, передає ЗіК.

 

«Четвертого листопада завершилася кампанія з подачі документів на службу в патрульну поліцію Тернополя. З понеділка, 9 листопада, розпочнеться початок відбору кандидатів. Стартує він з тестування на загальний розвиток, що відбуватиметься на базі бібліотеки економічного університету. Далі претендентів чекають заліки з фізпідготовки та військово-лікарська комісія, а також співбесіди та розмови з психологами. Кандидати, які пройдуть ці етапи бездоганно, будуть зараховані на навчання до патрульної поліції», — повідомив Олег Ляхович.

 

Початок занять заплановано на кінець січня, відбуватимуться вони у Львові, на базі університету внутрішніх справ. Після закінчення двомісячних навчань на вулиці Тернополя вийдуть нові поліційні патрулі — це 65% чоловіків і 35% жінок.

 

Як повідомляв «Z», конкурсний відбір до лав патрульної поліції Тернополя становив 24 особи на одне місце, бажання стати поліціянтами виявили 4 776 осіб.

06.11.2015