Містяни навчаться знімати фільми та користуватись 3D-принтером.

Десять воркшопів-медіалабів планують провести у місті в рамках українсько-польського проекту «Inwestycje w kulturę», що триватиме протягом листопада-грудня, пише видання 20 хвилин.

 

Для проекту виділено 160 тис. євро ґрантових коштів та закуплено нове обладнання: ноутбуки, музичні інструменти. За словами начальника управління культури Тернопільської міської ради Василя Кармазина, після завершення медіалабів обладнання передадуть на баланс управління – воно залишиться в Палаці культури «Березіль» та в Українському домі «Перемога».

 

«Тернопіль взяв на себе лише 10% витрат, решта - кошти із ґранту. Наразі ми шукаємо людей, які зможуть проводити ці воркшопи та користуватися обладнанням. Адже йдеться і про музичні проекти, і навіть про можливості 3D-друку», – зазначив Василь Кармазин.

 

Автор проекту Евеліна Ґрабан розповіла, що влітку такі медіалаби відбулись у Любліні.

 

«Спочатку ми запланували 10 майстер-класів, але в нас залишилися кошти, тож вдалося провести 16. Тематика таких занять дуже різна. Зокрема, ми проводили майстер-класи для людей, віком 50+, вчили їх робити відеопривітання, а ще вони знімали коротенький фільм, спільно із молоддю», – розповіла Евеліа Ґрабан.

 

Поки обладнання ще не закупили повністю, то медіалаби проводитимуть на привізній техніці, однак початок занять обіцяють вже в середині листопада. Тематику окремих занять повідомлять пізніше.

 

Паралельно такий проект реалізують в Рівному та Івано-Франківську. На черзі - Львів.

03.11.2015