Надал залишається міським головою, другого туру виборів не буде.

Із понад 81 тисячі тернополян, які прийшли на вибори, майже 50 тисяч, а це понад 60%, віддали свій голос чинному міському голові, пише TV-4.

 

У найближчого конкурента чинного міського голови, Тараса Пастуха, голосів на 40 тисяч менше, майже 11% тернополян проголосували за нього. Найближче до лідерів опинилися також Петро Ландяк, в нього понад 8% та третє місце в боротьбі за крісло міського голови.

 

За ним – Михайло Ратушняк, далі – Володимир Бліхар, Ігор Вонс, Святослав Півторак, Олег Вітвіцький. Не дотягли до 1% Руслан Царик, Орест Муц, Роман Кінаш.

 

Встановивши результати виборів на посаду міського голови Тернополя, Тернопільська міська виборча комісія взялася підраховувати волевиявлення тернополян щодо нового складу міської ради. Сподіваються дорахувати до кінця цієї доби.

 

Тим часом свою роботу продовжує Тернопільська обласна виборча комісія, яка встановлює результати місцевих виборів до Тернопільської обласної, а також районних і сільських та селищних рад області. На четверту добу роботи обласна комісія прийняла протоколи з 36 округів Тернопільщини, 28 округів свої результати ще не привезли. Більшість з них Тернопільська обласна виборча комісія сподівається отримати в п'ятницю, 30 жовтня. З опрацьованого: у змаганні за місце в Тернопільській облраді продовжує лідерувати Блок Петра Порошенка «Солідарність», понад 20% також у «Свободи».

 

За ними йдуть «Батьківщина», «Самопоміч» і Радикальна партія Олега Ляшка. Також п'ятивідсотковий бар'єр долають «Народний контроль», «Громадянська позиція» та УКРОП.

 

Загалом на встановлення підсумків голосування у Тернопільській області у виборчої комісії є ще шість діб.

29.10.2015