Створені місцевими школярами роботи перемогли на фестивалі

Максим Пелішко та Дмитро Коробчук створили керованих роботів-сумоїстів, які на фестивалі FERREXPO ROBOT FEST 2015 у Комсомольську на Полтавщині принесли хлопцям перемогу над 55-ма учасниками з Києва, Вінниці, Донецька, Дніпропетровська, Кіровограда, Кременчука і Комсомольська, пише видання 20 хвилин.

Двоє школярів привезли у Тернопіль Гран-прі фестивалю (Максим Пелішко) та два перших призових місця. Роботи-сумоїсти зібрані з деталей конструктора Лего. Також хлопці зібрали для виставки робота, що хапає цукерки, який швидко здобув популярність серед дітей на фестивалі. Роботів-переможців збираються продемонструвати у школах Тернополя.

FERREXPO ROBOT FEST відбувся в Україні вперше. Тут демонстрували, як можна використовувати відомий конструктор у творчості – були лего-пристрої, лего-вироби, міста, залізниці, найрізноманітніші рухомі конструкції, а також змагання і виставка роботів-сумоїстів. Змагалися дві категорії роботів – керовані та автономні. Керованими управляли з пульта, смартфона чи інших пристроїв через блютуз, автономні роботи працювали на своєму «інтелекті».

26.10.2015