Бойовики відновили обстріли на Донеччині.

Контрольовані Росією бойовики відновили обстріли українських позицій, застосовуючи, зокрема, гранатомети та крупнокаліберні кулемети.

 

Про це йдеться у офіційній заяві керівника української сторони Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (‪СЦКК‬) Бориса ‎Кременецького‬.

 

"Не зважаючи на значні зусилля, які докладаються українською стороною для дотримання режиму тиші на лінії зіткнення, бойовики ‎НЗФ‬ ОРДО/ОРЛО продовжують цинічно ігнорувати вимоги режиму припинення вогню. Члени незаконних збройних формувань демонструють агресію та здійснюють провокативні обстріли позицій сил ‪АТО‬ зі стрілецького озброєння, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів. Тим самим намагаються спровокувати військовослужбовців ЗС України на відкриття вогню у відповідь і порушення мінських угод", – ідеться у заяві Кременецького.

 

Упродовж доби ситуація найбільше ускладнилася в районі ‪колишнього донецького аеропорту та села Піски, де бойовики гатили з декількох напрямків. "Обстріли‬ вдалося зупинити лише о 03.30 ночі, після наполегливого звернення керівника української сторони СЦКК до керівника представництва РФ у СЦКК з вимогою застосувати «традиційний» вплив на бойовиків ОРДО щодо припинення вогню", – повідомив Кременецький.

 

Українська сторона поінформувала про ситуацію місію ОБСЄ‬. Також готуються відповідні пропозиції щодо можливого розгляду та ретельного розслідування зазначеного питання в рамках тристоронньої контактної групи.

 

25.10.2015