Ватикан спростував повідомлення про рак мозку у Папи Франціска.

Речник Апостольської Столиці отець Федеріко Ломбарді звинуватив у «безвідповідальності» болонське видання Il Resto del Carlino, яке повідомило, що нібито лікарі виявили невелику пухлину мозку у Папи Римського Франціска.

 

 

 «Поширення італійським виданням цілком необґрунтованої інформації про здоров'я Святішого отця є вкрай безвідповідальним вчинком і не варте зайвої уваги», — процитував заяву отця Ломбарді телеканал новин N-TV.

 

Речник Ватикану теж додав, що кожен охочий може пересвідчитися, що Папа «не переривав своєї щоденної працює й не зменшував щоденної активності».

 

Видання Il Resto del Carlino подало, що кілька місяців тому Папа Римський прибув до клініки в Тоскані на консультацію у Таканорі Фукусіми — японського професора, який широко знаний як фахівець з лікування пухлин головного мозку. За інформацією видання, виявлена форма раку піддається лікуванню без хірургічного втручання.

 

Il Resto del Carlino покликається на слова медсестри лікарні, в якій відбувалося обстеження. Вона зізналася, що коли прочитала в документах ім'я пацієнта, «то не могла в це повірити».

 

Шеф-редактор видання Андреа Канґіні, своєю чергою, наполягає, що немає жодних сумнівів у достовірності отриманої інформації. «Спростування є зрозумілим й очікуваним. Ми довго не наважувалися опублікувати цю інформацію, щоби всебічно її перевірити. І зараз ми не маємо ні найменшого сумніву щодо її доствірності», — розповів він. 

21.10.2015