«Свобода» звинуватила голову ОДА у політичних переслідуваннях.

Як доказ представники «Свободи» наводять поширюваний у мережі аудіозапис, на якому начебто голова Тернопільської ОДА Степан Барна дає підлеглим, головам райдержадміністрацій, вказівки щодо підготування БПП «Солідарність» до виборчої кампанії на Тернопільщині та методів нейтралізації політичних опонентів.

 

Як повідомляє новинний портал «За Збручем», колишній заступник голови Тернопільської ОДА й депутат обласної ради від ВО «Свобода» Леонід Бицюра назвав під час останнього пленарного засідання обласної ради голову ОДА Степана Барну «брехуном» і «негідником».

 

У такий спосіб депутат зреагував на опублікований цього тижня деякими тернопільськими інтернет-виданнями запис розмови, яку начебто провадили у Skype голова Тернопільської ОДА Степан Барна з головами райдержадміністрацій області та членами БПП «Солідарність» в районах. Цей запис Бицюра дав прослухати іншим депутатам просто з трибуни.

 

Крім того, під час засідання обласної ради фракція ВО «Свобода» заявила про політичне переслідування патріотів та націоналістів головою Тернопільської ОДА. 

 

На поширюваному на YouTube ролику, який начебто є аудіозаписом серпневої наради голови ОДА з головами РДА, особа з голосом, подібним до голосу Степана Барни, вимагає від підлеглих записувати до БПП «Солідарність» усіх авторитетних осіб області, а критиків партії та влади радить мобілізувати як військовозобов'язаних. Крім того, ця особа розповідає, як треба відбілювати репутацію осіб, що були членами Партії реґіонів, а тепер є членами БПП «Солідарність»обіцяє вплинути на священиків через владик, залучивши їх на свій бік під час виборчої кампанії. «Z» вже частково цитував цей аудіозапис у статті «Вибори на Тернопіллі: "джинса", ветерани й інші персоналії».

 

15.10.2015