Дорогу з Калуша до Жидачева нарешті розблокували.

Блокаду, що тривала з 1 до 9 жовтня, зняли після початку ямкового ремонту та обіцянки провести наступного року повноцінний ремонт.

 

Як повідомляє видання "Вікна", у п'ятницю, 9 жовтня, мешканці Довгого Войнилова та Негівців, що на Калущині, зняли блокаду з дороги Миколаїв-Жидачів-Калуш, що тривала понад тиждень. На проблемній дорозі розпочали ямковий ремонт, але наступного року мешканцям сіл в облдержадміністрації та Службі автомобільних доріг в області обіцяють провести капітальний ремонт дороги.

 

За інформацією "Вікон", роботи у борг на ділянці цієї дороги від Копанок до Довгого Войнилова від ранку суботи 10 жовтня проводить ПП "Будтранс К".  Робітникам цього підприємства допомагають з власної ініціативи мешканці Негівців та Довгого Войнилова, що блокували дорогу, вимагаючи проведення ремонту. На дорозі проводять профілювання, засипають ями щебенем і дають вирівнюючий шар асфальту, який утрамбовують катками. 

 

 

Питання фінансування цих робіт поки що не вирішили ані в ОДА, ані у Службі автомобільних доріг в області. У ПП "Будтранс К" кажуть, що роботи розпочали під особисту гарантію голови облдержадміністрації Олега Гончарука. У Службі автодоріг ще раніше обіцяли зробити "Будтранс К" субпідрядником у ТОВ "ПМК-88", що відповідає за експлуатаційне утримання доріг в області, і заплатити через це підприємство за ямковий ремонт ділянки дороги до Довгого Войнилова 600 тис. грн. Пізніше 500 тис. грн виділила з районного бюджету Калуська районна рада.

 

Нагадаємо, як повідомляв "Z", імпровізовані блокпости на дорозі Миколаїв-Жидачів-Калуш мешканці сіл Довгий Войнилів та Негівці встановили ще 1 жовтня. Від 5 жовтня у блокаді брали участь й діти. Зокрема, батьки зі села Негівці на знак протесту проти відсутності гарантій початку ремонту дороги не пустили у понеділок, 5 жовтня, своїх дітей до школи. Крім того, тоді блокаду підсилили: чотири дні поспіль через блокпости пропускали лише машини швидкої допомоги, аварійно-рятувальних служб, пошти та постачальників хлібу. Пізніше вирішили не пропускати й пошту та постачальників хлібу.

 

За інформацією агенції новин Galka.if.ua, 3 липня цього року у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області акцептували пропозицію ПП "Будтранс К" щодо ремонту дороги Т-14-19 Миколаїв–Жидачів–Калуш, км 52 + 264 – км 67 + 776 (від межі з Львівською областю до Калуша) за 13,128 млн грн. Втім, очікувані гроші на ремонт не виділила ані обласна рада, ані Кабінет міністрів. Додамо, що мешканці Довгого Войнилова та Негівців мали намір організувати тривалу блокаду дорогу ще у серпні минулого року.

 

12.10.2015