Порошенко вважає "малодушними" прихильників сепарації від Донбасу.

Президент України Петро Порошенко вважає, що перемир'я на Донбасі відкриває шлях для звільнення окупованих територій.

 

Про це він заявив під час наради з інформаційно-патріотичного виховання у Військовому інституті КНУ ім. Шевченка, інформує прес-служба глави держави.

 

"Завдяки домовленості про відведення озброєнь припинення вогню, – дай Боже, це переросте в стале перемир'я, – і в умовах такого перемир'я ми маємо шанс досягти миру і, я впевнений в тому, повернення окупованих територій. Повернення. Я за це буду твердо боротися разом з вами. Бо ті малодушні, які зараз пропонують побудувати мур і залишити це ворогу, а зрештою – йти до Європи – це помилка", – заявив Порошенко.

 

Президент підкреслив, що "не повернувши Донбас ми не повернемо Крим". "Ми воюємо не лише за Донеччину і Луганщину, ми боронимо всю країну. Завдання не лише повернути Донбас, який багато кому з мобілізованих видається ментально чужим, наш Донбас – там українці. І наше завдання не лише повернути його, але зберегти й захистити всю Україну. Наше військо ще довго мусить стояти там, на Сході, щоб російська солдатня не квартирувала тут, в Києві, у Львові чи Одесі", – вважає глава держави.

 

07.10.2015