Клімкін заявив, що вибори на Донбасі не відбудуться, поки там не буде безпечно.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що місцеві вибори на Донбасі відбудуться тоді, коли ситуація в окремих районах Донецької та Луганської областей відповідатиме вимогам безпеки.

 

Про це Клімкін заявив під час доповіді у Верховній Раді, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Ключова домовленість щодо параметрів майбутніх виборів на Донбасі – вони мають відбутися, коли ситуація відповідатиме вимогам безпеки, і контролювати це буде Бюро демократичних інститутів і прав людини (ОБСЄ). І Бюро демократичних інститутів і прав людини буде допущене на територію Донбасу, спостерігатиме і стежитиме за ситуацією", – заявив Клімкін.

 

Міністр закордонних справ додав: "За всіма критеріями міжнародного права і за всіма критеріями, які у нас є, вибори на території, де є іноземні війська або іноземна техніка, – за визначенням неможливі". При цьому Клімкін заявив, що висновок щодо відповідності цим критеріям робитиме саме ОБСЄ, спостерігачі котрої ОБСЄ мають отримати повний доступ до усієї території Донбасу і до всієї протяжності українсько-російського кордону.

 

"Саме Бюро з демократії і прав людини зробить попередній висновок про ситуацію з безпекою для проведення виборів. Якщо відповідної ситуації не буде, ні про які вибори не йтиметься", – зазначив Клімкін.

 

07.10.2015