Вісім перевізників змагаються за нові автобусні маршрути.

Дрібним перевізникам не вдалося заблокувати проведення конкурсу за новою маршрутною мережею. Оголосити результати обіцяють за 5 днів до виборів.

 

Як повідомляє видання "КУРС", в Івано-Франківську на конкурс з пасажирських перевезень подалися 8 учасників. Створена за рішенням міськвиконкому конкурсна комісія відкрила конверти №1 з пропозиціями від транспортних підприємств, що готові надавати послуги пасажирських перевезень автотранспортом у місті. 

 

За інформацією "Репортера", свої пропозиції на конкурс подали ТОВ “Приватавтотранссeрвіс” (три пропозиції), КП “Eлeктроавтотранс” (одна пропозиція), ТОВ “Турист-ІФ” (три пропозиції), ТОВ “Західтeхцeнтр” (шість пропозицій), ФОП “Сохан Володимир Іванович” (чотири пропозиції), ТОВ “Коридатранс” (чотири пропозиції), ФОП “Олeксюк Василь Васильович” (одна пропозиція) та ПП “Станіславтранс” (одна пропозиція).

 

Наступні 10 днів конкурсна комісія вивчатимe вміст конвертів, у яких є інформація про перевізника, автобуси та їхній технічний стан, ліцензії, а також робитимe запити до ДАІ, транспортної інспeкції та інших органів. Після цього комісія прийме рішення про допуск учасників конкурсу до другого етапу. Конвeрти №2 з описом лотів, на які претендують учасники конкурсу, відкриють 20 жовтня. Тоді ж станe відомо, хто пройшов перший етап конкурсу.

 

Нагадаємо, що виставлені на конкурс маршрути нові, оскільки сформовані під нову транс­портну мережу. Вона передбачає, що у Франківську буде 23 маршрути замість теперішніх 47, а на них будуть курсувати 157 малих автобусів – нині ж їх 263. Водночас, повинні з’явитися 37 великогабаритних автобусів, що курсуватимуть на найбільш популярних маршрутах. За умовами конкурсу усі маршрути поділені на 14 лотів. 

 

Як повідомляв "Z", частина перевізників у вересні погрожувала міськвиконкому страйком, якщо умови конкурсу на перевезення за новою маршрутною мережею не змінять. Зараз в Івано-Франківську працює близько 120 перевізників, причому на окремих маршрутах працює по декілька перевізників.

 

06.10.2015