Перевізники погрожують міськвиконкому страйком.

Їм не подобаються умови конкурсу на перевезення, що виключають участь у ньому перевізників, які мають лише по кілька автобусів.

 

Як повідомляє агенція новин Galka.if.ua, перевізники, що працюють на автобусних маршрутах в Івано-Франківську, вимагають змінити умови конкурсу на перевезення за новою маршрутною мережею, який міськвиконком збирається провести 20 жовтня. Якщо у міськвиконкомі не змінять умов, перевізники погрожують страйком.

 

Приватні перевізники - власники автобусів - сьогодні на зборах висунули низку вимог до міськвиконкому. Вони хочуть створити робочу групу, яка б мала сформулювати їхні пропозиції щодо проведення конкурсу та зміни маршрутної мережі міста. Напрацювання планують надіслати до виконавчого комітету, департаменту комунального господарства і транспорту та в інші уповноважені органи. Якщо їхні пропозиції ігноруватимуть, вони погрожують страйком, зокрема, обіцяють вже зняти автобуси з тих маршрутів, які мають зникнути за новою схемою.

 

Окремі звинувачення на адресу міськвиконкому стосувалися того, що лоти виставлені на конкурс з перевезень, сформовані під окремих перевізників. Крім того, на думку деяких перевізників, вимоги до них є нереальними: у місті начебто немає перевізників, що мали б 8-10 автобусів, а це мінімум, за якого вони можуть претендувати на один маршрут.

 

За конкурсом, з 20 жовтня в Івано-Франківську повинні залишитися 14 автобусних перевізників. Наразі їх у місті близько 120, причому на окремих маршрутах працює по кілька перевізників. 

 

Нагадаємо, що нова маршрутна мережа передбачає збільшення кількості великих автобусів і тролейбусів та скорочення кількості машруток. Розробники пропонують запровадити уніфіковану нумерацію маршрутів тролейбусів, маршруток і автобусів.

 

18.09.2015