Дорогу з Калуша до Жидачева досі не розблокували.

У Калуській РДА не можуть знайти спільну мову з учасниками блокади і пропонують ямковий ремонт за 1,1 млн грн. Повноцінний ремонт за проведеним у липні тендером коштував би трохи більше 13 млн грн.

 

Як повідомляє видання "Вікна", голова Калуської РДА Наталія Бабій звинуватила мешканців Довгого Войнилова та Негівців на Калущині, що вже шостий день блокують рух на дорозі Миколаїв-Жидачів-Калуш, у тому, що вони самі не пускають представників Служби автодоріг в Івано-Франківській області для оцінки аварійності дороги і оцінки потреб у ямковому ремонті. Іншого варіанту, окрім ямкового ремонту для цієї дороги, в РДА та Службі автодоріг в області, не розглядають.

 

”Активісти не пропустили в п’ятницю працівників Служби автомобільних доріг, які хоча б визначили ціну цього питання. На сьогоднішній день ми готові почати такий ямковий ремонт, тому що інших засобів і іншого виходу у нас немає”, - зазначила Бабій у коментарі телеканалу "112 Україна".

 

За словами Бабій, з обласного бюджету передбачено 600 тис. гривень на ямковий ремонт дороги. ”Завтра відбудеться сесія районної ради, де з районного бюджету буде виділено 500 тис. грн для того, щоб робити ремонт. Але це 1,1 млн грн - в загальній сумі не вирішить проблему. Це дійсно буде марна трата коштів, і це нехазяйновитий образ ямкового ремонту. Але іншого виходу немає, тому що тендерна пропозиція по цій дорозі становить 16,3 млн грн, яких на сьогоднішній день не може виділити ні уряд, ні обласний бюджет, тим більше, районний”, - розповіла голова Калуської РДА.

 

Нагадаємо, що імпровізовані блокпости на дорозі Миколаїв-Жидачів-Калуш мешканці сіл Довгий Войнилів та Негівці встановили ще минулого четверга. Від понеділка у блокаді беруть участь й діти. Зокрема, батьки зі села Негівці на знак протесту проти відсутності гарантій початку ремонту дороги не пустили у понеділок своїх дітей до школи. Крім того, блокаду підсилили: чотири дні поспіль через блокпости пропускали лише машини швидкої допомоги, аварійно-рятувальних служб, пошти та постачальників хлібу. Тепер вирішили не пропускати й пошту та постачальників хлібу.

 

За інформацією агенції новин Galka.if.ua, 3 липня цього року у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області акцептували пропозицію ПП "Будтранс К" щодо ремонту дороги Т-14-19 Миколаїв–Жидачів–Калуш, км 52 + 264 – км 67 + 776 (від межі з Львівською областю до Калуша) за 13,128 млн грн. Втім, очікувані гроші на ремонт не виділила ані обласна рада, ані Кабінет міністрів. Додамо, що мешканці Довгого Войнилова та Негівців мали намір організувати тривалу блокаду дорогу ще у серпні минулого року.

 

06.10.2015