У Ватикані починається синод з питань родинного життя.

Понад 300 єпископів Католицької церкви з'їхалися до Ватикану на тритижневий захід, під час якого обговорюватиметься питання про ставлення церкви до мінливих характеристик сучасної сім'ї – повідомило радіо Radio Vaticana.

 

 

На синоді під назвою «Покликання і місія родини в Церкві і сучасному світі» буде розглянуто ставлення церкви до питання гомо сексуальності, новий підхід до сімейних пар, котрі живуть разом, але не уклали офіційний шлюб, а також до розведених люде і їхнього права на причастя.

 

За словами аналітиків, швидше за все, дебати будуть надзвичайно бурхливими. Вони продемонструють глибокі розбіжності в лавах католицьких ієрархів.

 

Католицька церква навряд чи радикально змінить свою доктрину в тому, що стосується сімейного життя. Однак деякі традиціоналісти побоюються, що сам факт таких дебатів посіє безлад в умах і серцях парафіян.

 

Папа Римський Франциск закликав церкву ставитися з великим розумінням до різноманітності сексуальних уподобань віруючих.

 

Напередодні синоду, третього жовтня, Ватикан засудив польського священика Кшиштофа Харамсу, котрий публічно оголосив про свою гомосексуальність. 43-річний Харамса останні 17 років жив в Римі і працював у Конгрегації доктрини віри з 2003 року.

 

Керівник прес-служби Святого Престолу отець Федеріко Ломбарді назвав такий камінг-аут напередодні асамблеї Синоду єпископів «безвідповідальним». За словами Ломбарді, Харамс прирік асамблею на недоречний тиск з боку преси.

 

«Подальша доля Харамси як священика перебуває в компетенції ординарія його єпархії», – зазначив Ломбарді. Він також додав, що священик більш не зможе виконувати свою роботу в Конгрегації доктрини віри і в Папському університеті. 

04.10.2015