Президент України Петро Порошенко звернувся до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з проханням вивчити питання можливості, доцільності та ефективності" запровадження модернізованої електронної системи для голосування у Верховній Раді.

 

Про це йдеться у відповіді глави держави на електронну петицію, автори котрої закликають до розробки системи з чутливістю до відбитків пальців. Петицію підписало 29 825 користувачів, і вона п'ятою, на котру відповів президент.

 

"Як гарант додержання Конституції України я підтримую необхідність невідкладного вирішення порушеної в електронній петиції проблеми забезпечення особистого голосування народними депутатами України", – заявив глава держави.

 

Петро Порошенко запропонував спікеру ВР сформувати на базі парламентського регламентного комітету робочу групу щодо зміни електронної системи. На його думку, до складу групи слід залучити представників Міністерства фінансів, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Інституту проблем математичних машин і систем НАНУ, а також фахівців Управління комп'ютеризованих систем апарату ВР. Президент також виступає за проведення спеціалізованих слухань на базі комітету.

 

Петро Порошенко наголошує, що, однак, питання організації та порядку діяльності парламенту належить до повноважень Верховної Ради.

 

28.09.2015