Швейцарська прокуратура порушила кримінальну проти Йозефа Блаттера.

Президента FIFA підозрюють у недбалому виконанні обов'язків, хабарництві й розкраданні коштів, повідомило видання Neue Zürcher Zeitung.

 

 

Зокрема, голові Міжнародної федерації футболу ставлять в провину укладення контракту з Карибським футбольним союзом на невигідних для FIFA умовах. Блаттера також підозрюють у тому, що він дав хабара голові UEFA Мішелю Платіні на суму два мільйони швейцарських франків у лютому 2011 року.

 

Прокуратура Швейцарії вже опитала Платіні у зв'язку з розслідуванням, але в повідомленні відомства не уточнюється, чи є шеф UEFA фіґурантом справи чи просто свідком.

 

Сам Блаттер був допитаний 25 вересня відразу після засідання виконавчого комітету FIFA, через що федерації довелося скасувати традиційну прес-конференцію. При тім на самому виконкомі Блаттер заявив про повну підтримку антикорупційних розслідувань щодо представників Міжнародної федерації футболу.

 

У штаб-квартирі FIFA того ж таки дня відбулися обшуки, під час яких вилучено бази даних організації. А ще раніше FIFA усунула від виконання обов'язків найближчого помічника Блаттера — генерального секретаря Міжнародної федерації футболу Жерома Вальке.

 

Нагадаємо, що Йозеф Блаттер залишається незмінним президентом FIFA протягом останніх 17 років. У червні цього року Блаттер, незважаючи на перемогу на виборах, подав у відставку після корупційного скандалу, внаслідок якого під арешт потрапили 14 осіб, у тому дев'ять високих чиновників FIFA.

25.09.2015