Парламентський комітет знову загальмував проект про держслужбу.

Засідання парламентського комітету з питань місцевого самоврядування та державного будівництва, на якому планувалося розглянути важливий законопроект про державну службу, не відбулося через відсутність кворуму.

 

Про це повідомив помічник народного депутата Андрія Парубія Ярослав Юрчишин, активіст «Реанімаційного пакета реформ».

 

На засідання прийшли лише 8 із 17 членів комітету ВР: обговорення зіґнорували, зокрема, двоє представників фракції «Самопоміч» (із двох), а також по два представники «Народного фронту» та БПП (із чотирьох).

 

Водночас Юрчишин зазначив як позитив, що уряд і президент підтвердили зацікавленість в ухваленні проекту. На засідання також прийшла міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко. «Є шанс, що засідання комітету таки відбудеться 2 жовтня. Дуже сподіваємося, що антигерої реформи держслужби таки з'являться на робочому місці», — прокоментував активіст РПР.

 

Напередодні президент України оголосив про підтримку проекту. Про це йшлося під час зустрічі голови держави з європейським комісаром Вєрою Юровою. «Відбулися дуже конструктивні дискусії з президентом України Петром Порошенком. Це дає мені цілковиту впевненість у тому, що Порошенко прагне підтримати Верховну Раду у її роботі над законом про державну службу з метою ухвалити його у другому читанні — після парламентської роботи зі змін і коментарів, озвучених депутатами», — повідомив посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

 

25.09.2015