Кандидатом на посаду міського голови від БПП "Солідарності" став Ігор Насалик.

Петро Шкутяк, якого називали ймовірним кандидатом у серпні, очолить список партії до міської ради.

 

Як повідомляє "Галицький кореспондент", учора ввечері, 22 вересня, в Івано-Франківську відбулася конференція Івано-франківської територіальної організації партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"". Партія вирішила висунути у кандидати на посаду міського голови Івано-Франківська народного депутата Ігоря Насалика (фракція БПП). На виборах до міської ради номером один у списку партії буде голова міського осередку партії Петро Шкутяк.

 

Ігор Насалик востаннє став народним депутатом у 2014 році, висунений Блоком Петра Порошенка. Його обрали до Верховної Ради в окрузі №85 з центром у Калуші, де він був міським головою у 2006-2014 рр. До цього у 1998-2002 та 2002-2006 рр. він теж був народним депутатом, членом фракцій "Наша Україна", "Регіони України", Української народної партії, Блоку Юлії Тимошенко.

 

Петро Шкутяк, про якого "Z" повідомляв, що він є ймовірним кандидатом "БПП "Солідарності"" на посаду міського голови Івано-Франківська, є сином Зиновія Шкутяка, міського голови Івано-Франківська у 1998-2006 рр., у минулому також народного депутата. Працював, зокрема, головою Долинської РДА (2009-2011 рр.), заступником директора ТОВ "Уніплит" (відомий виробник ДВП та фанери) у Вигоді Долинського району, а також директором комунального "Єдиного розрахункового центру" в Івано-Франківську. У травні-липні 2014 р. - доброволець батальйону "Айдар". Був членом партії "Наша Україна". На парламентських виборах 2014 року був найсильнішим конкурентом народного депутата Олександра Шевченка в окрузі №83 в Івано-Франківську.

 

Нагадаємо, що за інформацією "Z", на посаду міського голови Івано-Франківська балотуватимуться також народний депутат Олександр Шевченко (у недавньому минулому член фракції БПП, висунений "УКРОПом"), директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич (висунена "Самопоміччю"), колишній народний депутат та секретар міської ради, керівник Івано-Франківської міської організації ВО "Свобода" Руслан Марцінків. Чинний міський голова Віктор Анушкевичус (обраний на цю посаду у 2006 році та переобраний у 2010 р. від Української народної партії) піде на ці вибори самовисуванцем.

 

23.09.2015