"Свобода" висуває Руслана Марцінківа на посаду міського голови Івано-Франківська.

Він також хоче знову стати депутатом Івано-Франківської міської ради, а Олександр Сич - депутатом облради.

 

Як повідомляє у своєму Facebook-профілі керівник Івано-Франківської міської організації ВО "Свобода" Руслан Марцінків, на XXXII з'їзді цієї політичної сили, що триває нині у Києві, делегати з'їзду вирішили висунути його кандидатом на посаду міського голови Івано-Франківська, а також кандидатом №1 на виборах до Івано-Франківської міської ради. Олександра Сича з'їзд вирішив висунути кандидатом №1 на виборах до Івано-Франківської обласної ради.

 

Руслан Марцінків був депутатом Івано-Франківської обласної ради у 2006-2010 рр, депутатом Івано-Франківської міської ради у 2010-2012 рр., в цей же час секретарем міськради. У 2012-2014 роках Марцінків був народним депутатом України. Олександр Сич був депутатом і головою Івано-Франківської облради у 2010-2012 рр., депутатом Верховної Ради у 2012-2014 рр. У 2014 році був віце-прем’єром у першому уряді Арсенія Яценюка.

 

Нагадаємо, що про свій намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська заявили також народний депутат Олександр Шевченко (висунений "УКРОПом"), директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич (висунена "Самопоміччю"), голова міського осередку партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"" Петро Шкутяк (ймовірно, буде висунений своєю партією). Чинний міський голова Віктор Анушкевичус (обраний на цю посаду у 2006 році та переобраний у 2010 р. від Української народної партії) та народний депутат Ігор Насалик (член фракції БПП) ще не оприлюднили свого остаточного рішення щодо балотування.

 

14.09.2015