Генеральний прокурор Віктор Шокін підписав указ про створення у структурі ГПУ Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на правах самостійного структурного підрозділу.

 

Спецпрокурутура складатиметься із управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді, а також двох відділів: аналітично-статистичного та документального забезпечення, інформує прес-служба ГПУ.

 

Згідно з законом про прокуратуру, ГПУ погодила структуру та штатний розпис із директором Національного антикорупційного бюро України.

 

Очільник спецпрокуратури за статусом буде заступником генерального прокурора. Він матиме першого і "звичайного" заступників.

 

На Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру покладатимуться функції нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування Національним антикорупційним бюро; підтримання державного обвинувачення у відповідних провадженнях та представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, передбачених цим законом і пов’язаних із корупційними або пов’язаними з корупцією правопорушеннями. Укомплектування Антикорупційної прокуратури проходитиме на конкурсній основі.

 

22.09.2015